18 mars 2011

Lista på fina kostymfilmer

Jag tycker inte att någon film är värd att se endast för sina kostymer, men om filmen ändå är okej så skadar det inte med vackra kläder att betrakta. Här är åtta kostymfilmer som är värda att se.

DE BÄSTA KOSTYMFILMERNA (eller filmer med fantastiska kläder)
I ordning efter hur pampiga kläderna är och hur de funkar i filmen. Filmen utspelas inte i produktionsårets tid.

1. Gone with the wind
En otroligt bra film med otroligt bra kostym. Ett måste. Filmbetyg: 4/5.
2. The curse of the Golden Flower
En av få av de stora asiatiska filmerna i historisk miljö som jag sett, men denna överträffar det mesta i kostymväg. Handlingen är obehaglig och relativt spännande, även om det kanske inte är den bästa filmen som har gjorts. Bild högst upp i inlägget. Filmbetyg: 3/5.

3. Marie Antoinette
Tråkig film men kläderna är så otroliga att den är okej ändå. Det maler på i segt tempo med ögongodis i form av tyg. Filmbetyg: 2/5

4. Titanic
Har man inte sett denna är det dags att göra det nu. En av de största filmerna genom tiderna. Kostymerna är bara ett litet plus till en redan magnifik och tidlös film. Filmbetyg: 4+/5.

5. The Duchess
Bra film men Keira Knightley som har ett maffigt kostymförråd. Filmbetyg: 3/5.

6. Gladiator
Under Romarriket slåss Russell Crowe's Maximus i diverse rustningar. Välgjort och spännande. En mycket bra film, med plus i kanten för pampiga kostymer. Filmbetyg: 4/5.

7. Gigi
Leslie Caron spelar ung flicka i Paris vid 1900 som ska uppfostras till en kurtisan, vilket är lite irriterande för feminister och andra. Dock har denna film finfina kläder. Lång film... Filmbetyg: 2/5.

8. Lord of the Rings
Hela trilogin räknar jag in. Kläderna är inte spektakulära, men det skulle ändå inte passa i filmen. Världens bästa trilogi och Liv Tyler får traska runt i några av de vackraste klänningarna som ögat skådat. Filmbetyg: 4/5, 3/5, 5/5.

Andra filmer med fina kläder, om än inte fullt list-värdiga;
"Robin Hood" (2010), "Pride and Prejudice", "My Fair Lady" och "Dangerous Liasons" (som jag hittills bara sett ca en halvtimme av).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar