22 oktober 2010

Snön har landat


Nu har snön landat. Vem vet om den stannar, men marken var alldeles vit och gnistrande idag. Vackert, men jag måste säga att det är lite väl tidigt.

Tog lite bilder ute i dag. Några röda rosor finns kvar i trädgården, även om de är på gränsen till att vara totalvissna. De har väl frysits ned nu så att de konserveras lite eller nåt. Jag tog lite kort iallafall. Det gnistrade så fint, men det dåliga med min kamera är att den är kass på att fota färger rött. Vet inte vad det är. Man måste trixa med ljuset ett bra tag innan man får ihop något som ser okej ut.

Om jag fick bestämma det perfekta året skulle snön komma lite lätt cirka fem dagar före julafton. Kanske några flingor innan, men den riktiga snön kommer vid jul. Den stannar vit och grann fram till några veckor in i februari, då den smälter snabbt utan slask. Våren tar vid och i april börjar bladen leta sig fram.
I maj blommar allt och allt är grönt och fint. Sedan fortsätter sommaren till augustis slut då en mild höst börjar med vackra löv. I november får man kratta och en grå månad tar vid fram tills snön kommer igen så att man uppskattar den mer. Jajamensan, det är det perfekta året.

1 kommentar:

  1. Nej, det perfekta året är: Fullt med Snö hela December och 25-30ºC resten av året! UTAN regnig vår och höst!!!
    Vicken dröm!

    SvaraRadera