6 januari 2011

Hur man är störande på bio

Vem har inte råkat ut för att få sitt biobesök stört av någon annan besökare som inte vet hur man ska bete sig på bio?
Regel 1: Var tyst (inkluderar att stänga av mobilen/ha den på tyst).
Regel 2: Spring inte runt i biografen.
Regel 3: Ha inte picknick under filmen.

DE MEST STÖRANDE BIOBESÖKARNA
Lista efter vad jag råkat ut för. Tips på hur man inte ska bete sig.

1. Mobil-prataren
Det sämsta man kan göra. Man är inte bara klantig nog att ha glömt stänga av/fatta att man inte pratar i telefon på bio. Man har även ingen respekt för de andra i salongen.
Hur ska man göra då? Jo, svara inte utan skicka sms om att du inte kan prata. Så svårt är det inte. Och för allt i världen, ha inte ringsignalen på...

2. Viskaren/Prataren
Hör ihop lite med mobil-prataren men här snackas det mer med den som sitter bredvid. Kanske onödiga kommentarer om filmen eller så.
Det får gå om man tyst viskar en kort fråga om något viktigt i handlingen som man inte fattar. Men gör det inte till en vana...

3. Prasslaren
Det är alltid lika hemskt när någon ärthjärna inte fattar att det är störande att prassla på i 1000 dB. Tips: Öppna påsen (eller vad det nu kan vara) innan filmen börjar och gör ett så stort hål att du inte prasslar när du fiskar upp godiset.
Prasslaren kan dock ibland komma undan lindrigt om denne försöker till sitt yttersta att fixa problemet.

4. Picknickaren
Råkat ut för detta en gång och det var inte roligt. De som satt bredvid mig hade med en påse med allt vad köket kunnet erbjuda. Läsk, mackor, godis, frukt, popcorn, chips... De var dock rätt diskreta så det gick okej, förutom när de öppnade en läsk och det rann hit och dit. Lite mer vett och etikett tack.

5. Fnissarna
Egentligen borde de nog hamna högre, men oftast brukar de hålla tyst. 99,9% av fnissarna är tjejer som kommit på något någorlunda roligt och inte kan hålla sig från att skratta. Väldigt irriterande och man undrar om fnissarna egentligen ens bryr sig om filmen.

6. Sen-kommaren
Tio minuter in i filmen reser sig raden framför för att någon letar efter sina platser i allt mörker. Att komma försent är inte bara tråkigt för sen-kommaren, utan för alla som får sin vy blockerad av ryggar. Det blir ännu värre om sen-kommaren inte lyckas hitta sin plats.

7. Utbredaren
När jag såg "2012" satt jag bredvid en okänd som inte bara bredde ut sina armar och allt lite här och där, denne hade också ingen plats kvar för sin läsk som fick stå på dennes knä. Jag fick trycka upp mina ben i sätet för att inte riskera att få läsken på mig om utbredaren hoppade till. Oftast är utbredaren en bred person som inte riktigt får plats. Synd för både den och de som sitter bredvid. Bästa platsen för en utbredare är längst ut i kanterna.

8. Långeman
Detta får man ha överseende med eftersom att man inte rår för sin längd. Det går dock inte att säga att det inte är störande att ha någon lång typ framför sig. Det bästa för en lång typ är att försöka att sitta så långt bak som det går. Då drabbas ingen som sitter bakom. Ibland kan dock biljetterna inte finnas längst bak och då finns det inget man kan göra.

9. Fel-sittaren
Lindrigt misstag som oftast löser sig snabbt. Man sitter helt enkelt lite fel och efter en kort diskussion och pekande på numret på sin biljett får man platserna.
Problem blir det dock om fel-sittaren slängt sin biljett och argumenterar emot den som vill ha sina platser. Inte roligt alls. Jag satt på raden framför en sådan fel-sittare och fick fina trailers förstörda av deras argumenterande.

Nu har jag klagat och informerat lite lagom. Klart slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar