27 januari 2011

Mer bakning!

Igår bakade jag igen (!). Denna gång inte matbröd, utan något så sött som Sibyllas Solbackarutor. Otroligt goda (oemotståndliga) och perfekta att bjuda på om någon skulle vilja fika. Jag måste bara skriva receptet för dessa får man helt enkelt inte missa!
Sibyllas Solbackarutor

Ingredienser:
-Deg:
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
-Marängsmet:
3 äggvitor
2,5 dl strösocker

och 200 g block ("choklad")
1. Blanda matfett och strösocker till kladdsmet. Blanda i de andra deg-ingredienserna. Det ska bli en rätt hård smet.
2. Bred ut smeten (lite knepigt, men det går) i långpanna med bakplåtspapper i. Sätt på ugnen på 175 °C.
3. Smält blockchokladen och bred ut över degen.
4. Vispa äggvitorna (inte sockret!) tills de blir rätt fasta. Vänd ned sockret och vispa samman. Smeten blir inte lika fast som marängsmet oftast blir (att man ska kunna vända skålen utan att smeten faller ut). Denna blir en seg smet.
5. Bred på marängen. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta sedan ut och skär kakan i rutor innan den svalnat helt. Låt svalna och ät.
Du kan inte motstå dessa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar